maanantai 18. tammikuuta 2010

Pientä ja sekalaista

Alkuvuosi on mennyt melko pitkälti lomailun merkeissä. Lomailu tarkoittaa toki lomailua koulusta, ei niinkään käsitöistä. Mitään suurempaa projektia en ole aloittanut, mutta kaikenlaista pientä olen saanut aikaan.

Ostin jonkin aikaa sitten itselleni Hekon hedelmäpussin Ekolosta. Pienet muoviset pussit jäävät meillä vain pyörimään laatikoihin, joten kyseinen kestopussi on ollut ahkerassa käytössä. Eurokankaassa käydessäni satuin löytämään alelaarista palasen ohutta verhoa ja päätin jakaa kestopussien ihanuutta muillekin. Niinpä leikkelin verhon palasiksi, surautin saumat ompelukoneella ja laitoin pätkän kuminauhaa sulkijaksi toiseen sivusaumaan. Malli on melkolailla suoraan omasta hekopussistani lainattu ja toimivaksi todettu. Verhokangas on himpun verran ällöhempeä, mutta sitäkin kevyempi. Kuvan pussin lahjoitin pikkusiskolle, toisen samanlaisen kaverilleni.HEDELMÄPUSSI
Malli: Hekon kappaleesta apinoitu
Kangas: ehkä 30 cm x 80 cm, Eurokankaasta

Uusi kamera tarvitsi säilytyspussin. Kangas on leikattu vanhoista lempparisammareistani, jotka oli kulutettu sieltä täältä niin puhki, että päätin pistää ne lihoiksi. Vuorikankaaksi laitoin pussin läpässäkin näkyvää sinistä kangasta, jonka bongasin joskus kirppikseltä. Kangas itsessään on ihana, mutta epäilen sen olevan semikirottu. Kaikki mitä siitä olen tehnyt on epäonnistunut tavalla tai toisella. (Todellisuus: en vain osaa.) Tässäkin pussissa kangas heitti mutkalle ja rutulle, mutta omaan käyttöön kun tulee, niin ei oo turhan tarkkaa. Vuorin ja päällyskankaan väliin pistin vielä pari kerrosta vanulevyä.
KAMERAPUSSI
Malli: oma
Kangas: vanhaa sammarikangasta, täytevanua, kirppiskangasta.

Vähän olen ehtinyt myös neuloa. Ihan Itse - foorumin tiskirättikeskustelusta innostuneena pistin puikot heilumaan. Ohje löytyi täältä tai tarkemmin sanottuna täältä. Tiskirätistä tuli oikein kivan näköinen ja hyvän kokoinen, mutta ainakin ennen ensimmäistä pesukonereissua se jätti nukkaa. Toivon mukaan nukkaaminen vähenee parin pesun jälkeen. Lanka on tummansinistä Kotiväkeä, kuvassa näyttää tummemmalta kuin livenä.TISKIRÄTTI
Malli: Elfin Lace Cloth
Lanka: Novitan Kotiväki

Vielä viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä: keittiön tuunausta. Vuokrakämpässä kun asutaan, niin mitään kovin pysyvää ei tohdi asunnolle tehdä. Ja kun kyseessä on opiskelija-asunto, niin on kivasti varmistettu myös se, ettei turhan persoonallisia ratkaisuja löydy huushollista. Lyhyt reissu Sinooperiin, vähän piirtelyä, saksimista ja asettelua ja: voilá. Keittiön laatat saivat astetta retromman ilmeen. Vaikka pikkuvirheitä on mm. asettelussa, niin tykkään kyllä kamalasti mun uusista laatoista. Suunnitelmissa on vielä vessan laatoille tehdä sama muokkaus, mutta eri kuviolla ja vähän eri väreilläkin.
4 kommenttia:

 1. Onpa kyllä ihanan näköisiä nuo laattatarrat! :) Voisin ehkä kaavailla jotain samanlaista seinälleni, tosin isompaa kuviota.

  VastaaPoista
 2. Tuo tarra ei todennäköisesti tee edes mitään rumia jälkiä tms pois otettaessa, eli suosittelen joo testaamaan. :) Oli semmosta pysyvän mutta tahmattoman tuntuista kontaktia.

  VastaaPoista
 3. Ihania nämä sun vihjaukset sun omiin ompelutaitoihin =D Minusta tuo kamerapussi näyttää vallan loistavalta. Sitäpaitsi eikö ole tärkeämpää että se ajaa asiansa??

  VastaaPoista
 4. Ranu: Heh, kuvakulmilla yms saa hyvin piiloteltua kyllä ompelutaidon lipsahdukset. :) Mutta tottapa tuo, että kunhan kamera pysyy ehjänä, niin pussi on tehtävänsä tehnyt!

  VastaaPoista