sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Syyslapaset

Alkusyksystä tein itselleni uudet lapaset kipeään tarpeeseen. Lapasistostani löytyy vain pikkusiskolta joululahjaksi saadut, isot ja valtavan lämpimät lapaset keskitalvea varten, yhdet puhkikulutetut kirjolapaset, ja ostetut, aika inhottavat, punaiset akryylisormikkaat. Jos mulla ois iso nippu lapasia, niin heittäisin sormikkaat kiireenkiireesti keräyskonttiin. 

Kaipasin jotain suht yksinkertaista neulottavaa, joka olisi kuitenkin sen verran mielenkiintoinen että varmasti saisin lapaset valmistumaan. Lapasten ohjeena oli Tiina Kuun Kujeillen-kämmekkäät. Langaksi päätyi Garnstudion Drops Fabel keltaisena, kyseistä lankaa kävin eurolla tai parilla per kerä ostamassa aiemmin tänä vuonna, kun Jyväskylässä lopettanut Poppeli piti varaston tyhjentäjäisiä.


 

KUJEILUT
Malli: Kujeillen
Koko: (liian) pieni
Lanka: Garnstudio Drops Fabel
Puikot: 2.5 mm

Lapasista tuli oikein sievät, noin niinkuin omasta mielestäni. Lapaset myös istuvat melko nätisti pipovalikoimani väriskaalaan: laskeskelin, että käytössä olevista pipoistani löyty tällä hetkellä kaksi harmaata, kaksi keltaista ja yksi keltavalkoinen pipo. Koon puolesta lapaset olisivat saaneet olla  ehkä himpun suuremmatkin. Luotin siihen, että käyttämäni langan menekki oli suunnilleen hinnepäin ja siihen, että oma käsi on kovin pieni. Lopputuloksena oli kuitenkin hyyvin napakasti (siis oletettua napakammin) istuva lapanen. En kuitenkaan liian tiukaksi menisi lapasta väittämään, lapasten kuviokin tulee paljon nätimmin esille kun joutuu pienen venytyksen alaiseksi. :) Summa summarum, ihan kiva! Jos vielä onnistuisin säilyttämään lapaset puolta vuotta pidempään, niin oisin kovasti tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti