lauantai 7. toukokuuta 2011

Ensimmäinen tunnustus

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, blogini on saanut tunnustuksen! Tunnustus tuli Elämää Lankakorissa-blogin Hanna Riikalta jo yli kuukausi sitten, mutta gradupaineiden kourissa on tunnustuksen julkaisu päässyt vähän lykkääntymään. Tunnustuksen saaminen aiheutti ensin muutaman hypähdyksen ja käsien yhteen taputtelun, sen jälkeen leveän hymyn ja iloisen mielen. Eli suuret kiitokset Hanna Riikalle!

 
"The Gorgeous Blogger -palkinto on suunnattu kaikille upeille bloggaajille. Jokainen vastaa viiteen blogiinsa liittyvään kysymykseen ja jakaa tämän palkinnon viidelle, jotka mielestään sen ansaitsevat." 
 
1. Milloin aloitit blogisi?
Vuoden 2010 alussa.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee? 
Kirjoitan pääasiassa erilaisista käsitöistä, sivutuotteena juttua on saattanut tulla aiheista koti, gradu, ja rakkaat ihmiset ja minä itse.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin? 
Blogini ei liene kovin erityinen, ainakaan positiivisessa mielessä. :D Tämä on sellainen normiperus aloittelijablogi sekalaisista käsityöjutuista.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? 
Halusin saada kaikki omat käsityöt talteen, ja toki jakaa niitä muillekin. Myös blogimaailman yhteisöllisyys ja ideoiden paljous kiehtoi ja kiehtoo yhä.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi? 
Vähän kaikenlaista! Ensinnäkin tahtoisin päivittää useammin. Päivitystahti ei ole nykyinen siksi etteikö asiaa olisi, vaan siksi että kirjoittaminen vaatii minulta aikaa ja vaivaa ja rohkeutta ja oikeita sanoja. Tahtoisin blogiini parempilaatuisia kuvia. Nykyiset on lähes kaikki itse digipokkarilla räpsittyjä ja käsittelemättömiä. Ja sen tietty huomaa. Tahtoisin myös kirjoittaa monesta muustakin asiasta kuin tehdyistä käsitöistä, mutta vielä vähän vierastan omien juttujen lähettämistä bittiavaruuteen. Kivaa olisi kirjoitella kierrättämisestä, erilaisista käsityötekniikoista, käsitöihin liittymättömistäkin jutuista, ja vaikka mistä.

Haluan jakaa tunnustuksen eteenpäin seuraaville blogeille: 

eriparivillasukka: koska Tiinaniit:n neulemaku on hyvin lähellä omaani, eli blogissa on huiman kivoja neuleita. Myös kirjoitustyylistä tykkään kovasti.
Onnenmuruja: koska blogissa on paljon ihania kierrätysaiheisia postauksia, mitkä ovat lähellä sydäntäni.
Se sitä ja se tätä: koska blogissa on kauniita kuvia, mukava tunnelma ja sujuvasanaista ja hauskaa tekstiä.
Sillylicks: koska oon (sillai hyvällä) superkade Terhin neulontavauhdista ja -taidosta. Ja villatakkien määrästä.
Sokkiksen räpellykset: koska blogissa on vaihtelevia ja inspiroivia aiheita ja kauniita käsitöitä. Etenkin Sokkiksen ompelukset saa aina oman ompelujalan levottomaksi.

Sitten taas jotain aivan muuta. Korinpunonta nimittäin jatkuu, ja vielä ois näemmä oppimista vähän kaiken suhteen. Hetkittäin neuroottisuuteen taipuvaisena ihmisenä minua nimittäin kevyesti harmittaa näiden ensimmäisten tekeleiden epätasaisuus. (Ja indeed ensimmäisten, suunnitelmissa nimittäin on yhä jos jonkimoista häkkyrää, koria ja käppyrää.) Tässä korissa esimerkiksi yksi kohta on lättänämpi kuin muu kori, pohjassa on epätasaisia kierroksia, ja vaikka punoksen "harjakkeet" tuntuivat tehdessä olevan tasaisia, niin nyt valmista työtä katsellessa ei muuta näekään kuin mutkaa ja epätasaisuutta. Kaikesta huolimatta olen sitä mieltä, että punonta on äärimmäisen hypnoottista ja rentouttavaa touhua!

Jos kuvista ei sitä muuten arvaa, (roskapaperista tehty) kori päätyi paperiroskikseksi. Korin (yhä hämmästyttävästä) jämäkkyydestä kertoo se, että kori ei jousta lainkaan ja painaa varmaan tuplasti enemmän kuin entinen muovinen paperiroskis. Korin sommittelu ei mennyt ihan nappiin. Olisin halunnut tehdä paljon tasaisemmin valkoinen/teksti-raitaa koriin, mutta tekstikuvioituja "putkia" oli ennakoitua vähemmän. Seurauksena tästä korissa on nyt pari hajaraitaa tekstiä. Jatkossa kyllä mietin, lasken ja sommittelen sitten tarkemmin.

8 kommenttia:

 1. Kiitos tunnustuksesta. :) Ja vitsit tuo kori on upea, tosi hieno! Sitä vaan tuppaa itse kattoon omia töitään vähä turhan kriittisellä silmällä...

  VastaaPoista
 2. Joo, siis kyllä tuo kori vikoineenkin hakkaa mennen tullen entisen muovisen roskiksen! Ne suuremmat viat ei korista noissa kuvissa näy, kun kuvat on otettu "siltä paremmalta" puolelta. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia oikein paljon tunnustuksesta! Toit hymyn huulille. :)

  VastaaPoista
 4. Vautsi, onpa kiva kori :) Olipa kiva ilahduttaa! :D

  VastaaPoista
 5. Löysin blogisi tänään ja luin sen kokonaan! Tulenpa toistekin.

  VastaaPoista
 6. Pitipä vielä lisäämäni, että tule Blogilistalle, niin on kivempi huomata kun päivität blogia.

  VastaaPoista
 7. Todella hieno kori! Kuinka paksuja nuo punokset suunnilleen on? Jos vaikka itsekin innostuisi kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
 8. Päivi: saman teki tunnustus minullekin, kiva kun saa laittaa hyvän kiertämään.

  Hanna Riikka: joo, kiitos vielä kerran tuosta tunnustuksesta! :) Ei ehkä sanat riitä kertomaan miten iso ilo se oli ja yhä on.

  Oranssi: blogilistalle? Voin kyllä tullakin, jos vähän selität! :) Onko se blogilista.fi vai joku muu juttu/sivu/gadget? Oon vähän ulalla ilmeisesti.

  tinjamii: Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kori on punottu putkiloista, jotka on tehty Mikrobitin pitkittäin halkaistuista sivuista. Itse halkaisin sivut vain puoliksi, mutta mulla on muhinut sellainen epäilys että ohuempia siivuja sais olla. Apuna putkiloiden pyörittämiseen oon käyttänyt 1,75 mm sukkapuikkoa. Kivoja video-ohjeita putkien tekoon ja päättelyyn löytyy esim. täältä http://www.youtube.com/user/evanapady#p/u ja aivan uskomattoman hienoja koreja täältä: http://makkirequ.blogspot.com/ MakkireQu:n Flickr sivuilla on lisäksi pari aloitusta valaisevaa kuvaa, joiden avulla itse sain korit alulle.

  VastaaPoista